Kuvia kerhojen kokoontumisista

KAUPUNGINJOHTAJA HANNA HELASTE KERHOSSAMME 7.10.2020

Onnistuimme vihdoinkin saamaan uuden kaupunginjohtajamme vierailemaan kerhossamme. Keväällä sovittuna oli parikin aikaa jotka tunnetuista syistä peruuntuivat.
Hän kertoili aluksi hiukan taustoistaan. Lähtöisin uusi johtajamme on Kajaanista, nyt koko perhe asuu Jämsässä. Pyöreästi yhdeksän kuukautta on uudessa toimessa oltu, ja koko ajan poikkeuksellisissa olosuhteissa. Alkuvuodesta iskenyt Korona ei Jämsän elämää onneksi pahemmin sotkenut, esiintymiset pysyivät pieninä. Kun kesän jälkeen viruskin hiljalleen alkoi nostamaan päätään, niin kaiken keskelle tuli elokuussa järisyttävä uutien UPM:ltä, Kaipolassa aloitetaan yt-neuvottelut koko tehtaan sulkemiseksi vuoden loppuun mennessä! Hanna tunnusti rehellisesti, että "kyyneleet ovat olleet silmissä usean kerran." Ja kaiken keskellä on pyöritettävä normaali arki.

Vaikeuksista huolimatta eteenpäin on mentävä, kaupungin toimintakulttuuri on saatava ennakoivaksi, päättäjien suuntaan pitää olla esillä eturivissä, tulevissa kuntavaaleissa muistetaan toivottavasti myös vastuullisuus tulevien päätösten suhteen.

Kysymyksiä johtajalle tuli mm. vanhuspalveluista, hulevesimaksuista ja hallituksen Jämsälle myöntämien tukirahojen kohtalosta.

Kiitokset Hannalle kansanomaisesta ja luottamusta herättävästä esiintymisestä!

SYKSYN TOISESSA KERHOSSA 16.9.-20 MEILLE KÄVI LUENNOIMASSA KAROLIINA LITJA JÄMSÄN "AITO - HYVÄN OLON" LIIKKEESTÄ

Paikalla Ahjonsalissa oli yli 30 jäsentämme kuulemassa Karoliinan ilmeikästä ja vauhdikasta luentoa. Aiheena hänellä oli etupäässä suolistomme hyvinvointi otsikolla "Suolisto - terveyden kehto vai sairauksien tyyssija." Useat meidän vaivoista saattavat olla suolistoperäisiä, kuten mm ihon ongelmat, iho onkin suoliston peili Karoliina totesi. On erinomaisen tärkeää pitää siitä huolta!

Alla muutamia kuvia, klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi!

SYKSYN ENSIMMÄINEN KERHO JA SIIRTYNYT KEVÄTKOKOUS 2.9.

Maaliskuun alkupäivinä olimme kerhon merkeissä koolla edellisen kerran. Hetki sen tapaamisen jälkeen maailmassa alkoi touhuta virus nimeltään Korona. Se laittoi koko elämämme uuteen asentoon. Jyrkkien rajoitusten piiriin jouduimme erityisesti me, ikäihmiset. Samalla keskeytyi kaikenlainen yhdistys- ja kerhotoiminta.

Keskiviikkona 2.9.-20 aloimme kuitenkin yrittämään uudestaan, vaikka se niin sanottu "toinen aalto" viruksen suhteen väijyy nurkan takana. Pidimme kerhon ja samassa yhteydessä keväältä siirtyneen kevätkokouksemme. Kahvittelimme poikkeuksellisella tavalla, pöydissä oli aina maksimissaan neljä henkilöä hyvillä turvaväleillä ja kahvit + pullat tarjoiltiin pöytiin. Sehän oli suorastaan luksusta! 

Jämsän Terveyden muistihoitaja Marja-Leena Laakso

MUISTI OLI AIHEENA KERHOSSAMME 3.3.-20

Jämsän Terveyden muistihoitaja Marja-Leena Laakso veti Ahjonsaliin runsaan kuulijajoukon kuulemaan meidän jokaisen muistin hoitamisen tärkeydestä.
Suomessa on todettu noin 200 000 muistisairautta potevaa henkilöä, joka päivä tulee 40 uutta tapausta! Marja-Leena korosti meidän jokaisen oikeutta ja velvollisuutta tehdä ns. huoli-ilmoitus mikäli lähipiirissämme havaitsemme viitteitä muistiongelmasta. Hän totesi, että tämä yhteisöllisyys jota kerhojemme, karaoken, boccian,senioritanssien ja lauluryhmien muodossa harrastamme on mitä parhainta ennaltaehkäisyä! 

"Aivot tykkää samasta kuin sydän."

KERHOSSA 18.2. VIERAILIJANA TERVEYDENHOITAJA VIRPI RAIVONEN JÄMSÄN DIABETESYHDISTYKSESTÄ

Arvaa harmittiko! Vain kaksi numeroa vaille täysi ruudukko! Oikeesti se on vielä aika kaukana täydestä..

HETKIÄ HELMIKUUN EKASTA KERHOSTA 4.2.2020

Bingon pelaaminen tuntuu olevan yksi suosituimpia kerhoaiheita, onneaan kokemaan oli saapunut yli 70 kerholaista! Ja hiukan pelijännitystäkin tuli siinä sivussa Auliksen pyöritellessä ja nostellessa palloja rummusta. Tietysti usean mielestä väärässä järjestyksessä..

Kerho alkoi Kärkkäisen Esan jäseniä notkeuttavalla tuolijumpalla, jonka jälkeen olikin hyvä tarinoida ystävien kesken ja nauttia maistuvat pullakahvit! Kerho päättyi perinteiseen tapaan arpajaisiin. 
Alla muutama kuva kerhosta. Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi.

LEENA VALKEAJÄRVI KERHOSSAMME 21.1.-20

Leena on tämän kuluvan vaalikauden Jämsän kaupungin Vanhus- ja veteraaniasiain neuvottelukunnan jäsen ja poikkesi kertomassa meille neuvottekunnan toiminnasta.
Neuvottelukunnassa on useiden eläkeläisjärjestöjen edustus, Leena on Jämsänkosken Eläkkeensaajien mandaatilla. Hän toivoi että seuraavalla vaalikaudella edustaja löytyisi meidän Jämsän Eläkkeensaajien joukosta.
Neuvottelukunnan pöytäkirjat löytyvät Jämsän kaupungin sivuilta kohdasta päätöksenteko --> esityslistat ja pöytäkirjat. Kannattaa käydä välillä tutustumassa! 

 

Yleisöä oli vuoden ensimmäisessä kerhossa runsaasti paikalla!
Leena laittoi meidät lopuksi jumppaamaan Matin & Tepon kappaleen tahtiin!