Viipurin risteily 30.7.-1.8.-18

Laivamme m/s Carelia odottamassa Viipuriin lähtijöitä Lappeenrannan matkustajasatamassa

Heinäkuun helteiset säät jatkuivat kun bussimme oli saatu täyteen (50) iloisia, hikikarpaloita välillä pyyhkiviä yhdistyksemme jäseniä. Menomatkalla Lappeenrantaan pidimme lounastauon Vierumäellä viihtyisän Matkakeitaan tiloissa. Aulis oli järjestänyt matkalle myös bingon pelaamista ajan kuluksi. Lappeenrannassa majoituimme Sokos hotelli Lappeeseen iltapäivällä. Ilta oli vapaata aikaa, jonka jokainen matkalainen käytti omalla tavallaan. Valtaosa taisi aikansa kuluttaa tulevan lähtösatamamme ja upean Hiekkalinnan maisemissa.
Aamulla aikainen aamiainen ja Mäkisen Mikan kyydissä satamaan lähtöselvitykseen. Se sujui joustavasti asiansa osaavan laivaemännän ohjauksessa. Edessä oli viisi ja puoli tuntia kanavamatkaa m/s Carelian kyydissä. Laivalla nautittiin hyvästä seurasta, kauniista maisemasta sekä hyvästä lounaasta.
Viipurista ensimmäiset näköhavainnot saattiin, kun paljon nähneen ja tarinoita sisällään pitävä Viipurinlinnan torni ilmestyi horisonttiin. Tulli muodollisuudet olivat Venäjän lakien mukaiset, niistä selvittiin hyvin hyvän opastuksen avulla. Hotellimme Viipurissa oli keskeisellä paikalla sijaitseva Victoria. Siitä oli hyvä tehdä tutustumis- ja ostosretkiä eri kohteisiin. Suosituin taisi olla vieressä sijainnut kauppahalli..? Tulopäivän illan kruunasi ohjelmallinen illallinen ruokajuomineen kuuluissa Pyöreässä Tornissa. Maistuvan illallisen lisäksi saimme kokea huikaisevan esityksen viipurilaisen kansantanssiryhmän Veresk:n esittämänä! Ryhmä otti vielä mukaansa yleisöä vauhdikkaaseen tanssiin ja soitantaan! Kaiken kaikkiaan ihana ilta!

Seuraava päivä oli aikaa omatoimiseen tutustumiseen tähän meille suomalaisille rakkaaseenkin kaupunkiin. Tutuksi tulivat, ortodoksinen kirkko, Torkkelinpuisto hirvipatsaineen, Viipurin linnan piha-alueet, Aallon kirjasto jne.
Iltapäivällä oli kuljetus satamaan. Tulomatkaa monimuotoisempien tulliselvitysten jälkeen etsimme paikan tutun m/s Carelian kansilta ja jätimme hyvästit Viipurille. Aika laivalla kului rattoisasti rupatellen, ruokailessa, yhteislaulun ja bingon parissa. Lappeenrantaan saavuttiin kellon lähtyessä jo iltakymmentä, Tuomisen Markku meitä bussinsa kanssa odotti ja kotimatka pääsi alkamaan. Poikettiin vielä iltakahvilla Utissa. Aamuaurinko alkoi jo kajastaa kun olimme kotona Jämsässä.

Kiitos matkalaisille muistamisista ja mahtavasta seurasta! Kiitos Saimaa Travelssin laivaemännälle, koko laivan henkilökunnalle, Viipurin oppaille, kuljettajille Timolle ja Markulle sekä Pohjolan Matkan Tammisen Pialle järjestelyistä!

Jutun kuvat ovat Auliksen ja Pertin kameroista, teksi matkanvetäjä Pertin käsialaa. Klikkaa kuvaa, niin saat sen suuremmaksi.

Uskomaton hiekkalinna jäi taaksemme kun lähdettiin kohti Viipuria
Helenan päivänä kolmelle Helenalle kuohuvat lasiin!
Paikat ovat löytyneet laivan ruokasalista
Taidetaan odotella menomatkan lounasta...?
Yksi kanavan kahdeksasta sulusta on ohitettu
Viipurinlinna koko kauneudessaan
Tervetuloa viettämään hauskaa iltaa!
Kansantanssi- ja lauluryhmä Veresk
Liisa, Helena, Marja-Liisa ja Aulis vauhdissa mukana!
Jarmo tahtia antamassa!
Meidän mainio boccian-vetäjä Jorma vauhdissa!
Kyllä maistui!
Kuinkas tätä soitetaan..?
Kannella oli mukava tarinoida ja nauttia paisteesta!
Mikähän on tämän hetken puheenaihe..?
Matkamuistomyymälässä oli kissan päivät!