Lauluryhmä Kipakat esiintyivät 11.11 Hallin Emppiksessä. Saivat hyvän vastaanoton ja toiveen tulla uudelleen.

Kirjastolla oli 6.11. 2024 Boccian esittely 

Pelaamista harjoiteltiin Reijo Malisen opastuksella. 

Kyproksen lämmössä 9. - 16.9.2024

Kolmekymmentäneljä henkinen ryhmämme vietti loman viimeisen illan yhteisellä illallisella hotellimme viihtyissä ulkoilmaravintolassa. Lisää kuvia vasemmalla osiossa "Matkat ja retket"

Sokkoretki 13.08.2024

Jyväskylää Harjulta Vesilinnan näköalatornista kuvattuna Jyväsjärvelle päin

Sokkoretkemme suuntautui tänä kesänä Jyväskylän ja Petäjäveden seuduille. 
Aloitimme Jyväskylästä Kuokkalan kartanosta aamukahvien ja todella maittavien lämminsavulohileipien merkeissä. Ryhmästämme ei kartanossa aiemmin kukaan käynnyt, paitsi että yksi reissulaisista oli siellä syntynyt aikoinaan. Kartano toimi synnytyslaitoksena 1940-luvun lopusta vuoteen 1967.
Kuokkalasta siirryimme Aalto2-museoon tutustumaan "Keskisuomalaisuutta etsimässä"-teema näyttelyosastoon. Tämä mielenkiintoinen kohde olisi vaatinut enemmän aikaa, joka ei taas ison ryhmän kanssa onnistunut.
Museokierroksen jälkeen vuorossa oli lounaan vuoro Harjulla sijaitsevassa Vesilinna-ravintolassa upeine näköaloineen.
Vatsat täynnä jatkoimme Petäjävedelle ainutlaatuiseen radio- ja puhelinmuseoon, kohde taisi olla kaikille ennennäkemätön. Olipas kuitenkin ryhmässä henkilö joka oli ollut ko. rakennuksessa aiemmin töissä sen toimiessa ns. kunnalliskotina.
Retkemme päättyi Petäjävedellä Lemettilän maatilan vuonna 1898 valmistuneen kivinavetan ravintolatiloihin. Paikan emännän värikkään kertoman lomassa tilan historiasta nautimme pullakahvit.

Kuvia retkestämme vasemmalla kohteessa "Matkat ja retket"

Retki Karstulaan Wanhat Wehkeet kesäteatteriin 14.7.-24

Esityksenä teatterilla oli musiikkinäytelmä Antti Hammarbergin, taiteilijanimeltä Irwin Goodmannin elämästä. Täysi bussilastillinen Jämsän Eläkkeensaajien väkeä nautti mainiosta esityksestä ja Irwinin tunnetuimmista kappaleista. Jälleen totesimme, että kyllä kesäteattereissa on sitä jotain..
Esityksen ohjaaja Pasi Saarinen on todennut: "Tälläisinä aikoina on erityisen hienoa, että meillä suomalaisilla löytyy perinne kesäteatterista. Perinne, joka on ainutlaatuinen maailmassa. Missään muualla maailmassa ei tunnisteta samanlaista yhteisöllisyyteen perustuvaa traditiota."

Vasemmalla "Matkat ja retket"-osiossa lisää muutamia kuvia reissultamme.

Kesäretki Kotka - Loviisa - Porvoo seuduille 17. - 19.6.2024

 

Taukoa pidettiin mennen tullen Lahdessa, Renkomäen ABC:llä. Lisää kuvia matkastamme Pirkon puhelimesta ja Pertin kamerasta vasemmalla osiossa "Matkat ja retket"

Retkemme kohteita oli Kotkassa Langinkosken keisarillinen kalastusmaja, opastettu kiertoajelu, ja vierailu Merikeskus Vellamossa missä tutustuimme näyttelyyn "Kohtalona Ruotsinsalmi"
Toisena matkapäivänä vierailu entisen Pernajan kunnan alueella sijaitsevaan Malmgårdin kartanolinnaan. Matkamme jatkui Strömforssin ruukin alueelle ja vielä kiertoajelulle Loviisaan. Iltapäivällä palasimme takaisin Kotkaan. Toisen päivän illallisen nautimme ravintola Vaakussa joka sijaitsee n. 15 min merimatkan päässä Varissaaressa.
Viimeisen matkapäivän aamuna suuntasimme kohti Porvoota missä oli opastettu kiertoajelu/-kävely. Lounaan jälkeen Brumbergin tehtaanmyymälän kautta tutustumaan kansallisrunoilijamme Runebergin kotimuseoon.
Lisää kuvia vasemmalla osiossa "Matkat ja retket." Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmiksi!

Kävimme katsomassa musiikkinäytelmää Esko Rahkosen elämästä 17.3.2024

Musiikkinäytelmän esiintyjät loppupotretissa. Vasemmalta; tangokuninkaat Jarno Kokko ja Petri Hervanto, tangoprinssi (Irwin) Jarno Itkonen ja iskelmätähti J. Eskelinen. Naisesiintyjän nimi jäi selvittämättä.

Esko Rahkonen syntyi 1.8.1936 Alatorniolla. Hän teki noin 400 levytystä, ja keikkaili vielä elämänsä viime kuukausina. Hän menehtyi sydänkohtaukseen jälkeiseen ohitusleikkaukseen 4.5.2007 Tampereella.
Esko Rahkosen löysi säveltäjä Unto Mononen, vieden Rahkosen Topi Kärjen puheille, levytys syntyi samantien. Tango Syvä kuin meri (1965) nousi heti listojen kärkisijoille! (tämä alun teksti lainattu osittain Wikipediasta).
Jämsän Eläkkeensaajien lähes 60-hengen ryhmä sai kuulla ja kokea Mäntän liikunhallilla pidetyssä esityksessä useita Esko Rahkosen sen ajan listahittejä, kuten Erottamattomat, Rakasta, kärsi ja unhoita jne.
Lauluja tulkitsivat tangokuninkaat Petri Hervanto ja Jarno Kokko, tangoprinssi Jarno Itkonen ja iskelmätähti J.Eskelinen.
Väliajalla nautimme kahvit pullineen/leivonnaisineen, järjestelijöinä Mäntän Valon talkooporukka. Matkamme Mänttään ja takaisin sujui Lampisen bussilla Heinosen Karin toimiessa kuskina.

Vuoden 2024 ensimmäinen retki 30.1. - 1.2., suuntana Rauhalahden kylpylä Kuopiossa

Matkakertomus ja lisää kuvia vasemmalla osiossa "Matkat ja retket"