Sokkoretki 31.8.2022

TEIMME SOKKOMATKAN TIES MINNE 31.8.2022

Eräänä keskiviikkona aamuvarhaisella starttasimme päin umpimähkää Pohjolan Matkan bussilla, ratissa huumoria Savon kielellä viljelevä Savolaisen Eetu!
Ensimmäiseksi kohteeksi paljastui juhlapalvelutoimintaa tarjoava lähes 300-vuotinen sukutila Eräjärven Eerola. Siellä nautimme aamukahvit täytetyn kroisantin kera.
Ja matka jatkui, seuraavana kohteena kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakoti Visavuori Valkeakoskella. Tämän kansallisromanttisen ateljeekodin taiteilija suunnitteli ja toteutti Sääksmäen maisemiin vuosina 1893-1912. Tämä kohde oli niin monimuotoinen että aikaa tutustumiseen olisi voinnut olla huomattavasti enemmän. Tällä kertaa se ei ollut kuitenkaan mahdollista, edessä oli vielä uusia kohteita päivän kuluessa.
Ennen seuraavaa varsinaista tutustumista matkasimme Tampereelle nauttimaan tosi maistuvan lounaan Tampereen yhdeksi suosikki paikaksi nousseessa ravintola Tampellassa.
Lounaan jälkeen oli vielä iltapäivän puolella kaksi kohdetta. Ensiksi ajelimme Teiskoon, siellä kohteena vuonna 1998 perustettu Teiskon Viini. Yrityksen toiminnan esittelyn lisäksi meille oli yllätyksenä järjestetty neljän viinin tasting.
Päivän matkamme viimeinen kohde oli Juupajoella sijaitseva entinen Korkeakosken kenkätehdas, nykyisin vielä työn alla oleva kulttuurikeskittymä, Walleniuksen Wapriikki jonka punatiilinen, linnamainen rakennus kohoaa ylväänä kosken äärellä.

Lähes kellon ympäri oli päivällä pituutta, saattoipa päivän mitta jo hiukan väsyttääkin, mutta jälleen voitiin todeta, että paljon on nähtävää ja vielä kohtuullisella säteellä. Taisi aamun ensimmäinen kohde ja iltapäivän kohteetkin olla sellaisia ettei 51-päisestä ryhmästämme ollut aiemmin kukaan niissä poikennut.

Kiitos ryhmälle mukanaolosta! 

Alla kuvia matkanvetäjän kamerasta. Jos sinulla on lisää kuvia esim. Visavuoresta missä ryhmämme oli kahdessa osassa, niin laita tulemaan.

Kuvanveistäjä Emil Wikströmin ateljeerakennus on kuin pieni linna Visavuoressa. Visavuori oli ensimmäinen ns. erämaa-ateljee jonka Suomeen rakennettiin.