Kuvia vuosien varrelta

VUOSI 2022 AVAILTIIN PIKKUHILJAA YHTEISEN KÄVELYN MERKEISSÄ 1.2.

Vuoden ensimmäinen ulkoilutapahtuma sain hyvin jäseniä mukaan!

TOIMINTAVUODEN AVAUS SÄRKISAARESSA 21.2.2022

Korona-rajoitusten helpottaessa pääsimme aloittamaan toimintaamme Jämsän seurakunnan leirikeskus Särkisaaressa.
Osallistujia oli hienosti peräti 70! Ohjelmassa upeiden, omien lauluryhmien Kipakoiden ja Harmaiden esitykset yhdessä ja erikseen. Harmaat laulattivat myös yleisöä yhteislaululla. Seurakunnan puheenvuoron käytti kirkkoherra Harri Niemelä. Tilaisuudessa jaettiin myös EKL:n hopeiset ansiomerkit ansioituneille, puuhakkaille tekijöille. Merkin saivat: Tapio Haukilahti, Eila Leiman, Raija Leppänen, Juhani Mäkinen, Pirkko Nieminen, Rauno Pihlanen ja Jukka Sinisalo. Onnittelut! 
Tilaisuuden kruunasi Särkisaaren henkilökunnan valmistama, herkullinen ateria sekä kahvit Laskiaispullien kera! Lämmin kiitos heille! Kiitos myös seurakunnan edustajalle ja kaikille esiintyjille!

Alla kuvia päivän tilaisuudesta. Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.

KERHOTKIN PÄÄSIVÄT TAUON JÄLKEEN ALKAMAAN!

Ensimmäinen kerho tauon jälkeen pidettiin Ahjonsalissa tiistaina 1.3.2022.  Ilmoitus vuoden 1. kerhosta oli tavoittanut ja saanut kivasti sekä uusia, että vanhoja jäseniä paikalle, lähes 60!
Jämsän sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Hellsten oli kertomassa meille ajankohtaisia asioita erityisesti tulevan SOTE-uudistuksen tiimoilta.
Hän totesi uudistuksen tavoitteena kehittää terveyden sosiaalisuutta, tasa-arvoisempia palveluiden saatavuutta koko Suomessa. Julkisen vallan vahvistaminen on yksi keskeisiä tavoitteita. Uudistuksen myötä kuntien harteille jää tärkeä ennaltaehkäisevä toiminta, hyvinvoinnin edistäminen.

Sarin esityksen jälkeen jatkettiin kahvittelun ja seurustelun merkeissä. Puheen pärinästä päätellen kohtaamiset kerhon muodossa koetaan tosi tärkeäksi! Päätteeksi arvottiin vielä onnelliset tavarapalkintojen voittajat. 

Jämsän sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Hellsten kerhossamme 1.3.2022

KERHOSSAMME 15.3. SAIMME OHJEITA HAMPAIDEN HOIDOSTA

Hammaslääkäri Hannele Koivisto kävi kertomassa meille rennolla otteella kuinka tärkeää on pitää huolta purukalustostamme - myös meidän ikäihmisten. 
"Entisaikaan ei paljoa välitetty, eikä joka kolkassa ollut mahdollista/varallisuutta hoidattaa hampaita. Ne olivatkin siinä kunnossa jotta rippilahjaksi saatiin tekohampaat!" totesi Hannele leikkisästi.
- useiden sairauksien alku voi lähteä hoitamattomasta suusta
- puhdistus on kaiken A ja O, ei riitä entisajan malli - harjattiin kerran viikossa saunassa käynnin yhteydessä
- kunnon harjaus hampaille vähintäin kaksi kertaa päivässä, kerralla noin kolmen minuutin ajan
- nykyajan hammaslääkäri käynnin yhteydessä tarkastetaan koko suun alue, ei pelkästään hampaita

Merja ja Seppo Karjalainen opastivat meitä Foxin askeliin, paikalla oli 20 innostunutta oppijaa.

Lopuksi jokainen sai tanssia omaan tahtiin.

Jatketaan vielä harjoittelua 25.4 ja 9.5.

Kiitos Merjalle ja Sepolle !

 

 

Kerhossa oli 19.4  tietokilpailu. Jorman ansiokkaasti tekemät kysykset saivat ryhmät puntaroimaan vastauksia ja vain rotkon sijainnin kaikki tiesivät. 

 

Jorma tuomaroi ja Irja toimi sihteerinä.

Voittajat

Pielisen kierroksella 7. -10.8.2023