Sokkoretki 27.6.18

SOKKORETKELLÄ HÄMEESSÄ 27.6!

Tämän vuoden sokkoretki, mistä etukäteen tiesivät vain bussin kuljettaja sekä matkanvetäjä tehtiin aurinkoisena kesäpäivänä hämäläisiin maisemiin. Padasjoen kautta körötelttiin Lammille missä aamukahvit nautittiin Myllyn kuppi&kakku nimisessä, entisessä myllyssä ja vilja-aitassa. Puodissa sai ihastella käsityöläisten taidonnäytteitä, tarttuipa niitä myös mukaan tuliaisiksi. Matka jatkui kohti Hämeenlinnaa missä ensiksi tutustuimme Soda Shop lasinpuhallus yritykseen joka on keskittynyt taidelasin valmistukseen. Etukäteen oltiin arvottu neljä onnellista jotka pääsivät kokeilemaan lasinpuhalluksen saloja! Hienosti meni!

Seuraavaksi vuorossa oli paikallisen oppaan johdolla kiertoajelu teemalla "Rinkelikadun pojat". Saimme kuulla aika veijareiden tarinan, nimittäin Irvinin ja Veksi Salmen. Mainittiin siihen joukkoon kuuluneen myös Markku Veijalaisen, veijarit järjestelivät myös erilaisia kilpailuja, mm. "kusikilpailun". Jokainen voi itse päätellä mitä siinä kisassa tehtiin! Kiertelimme paikoissa missä he ovat nuoruutensa viettäneet. Kuultiin myös hiukan entisajan asumisesta, ahtaasti asuttiin - mutta onnellisesti! Kierroksen jälkeen siirryttiin Militaria museolle ensin ruokailemaan ja sitten tutustumaan museon upeisiin sota-aikamme kokoelmiin.
Museo käynnin jälkeen saimme jännittää oliko vielä jotain tulossa.

Olihan sitä, hetken ajelun päätteeksi saavuimme Laitikkalan kylään ja Rönnvikin viinitilalle. Tutustuimme tilan tuotantoon, päälle viinimaistiaiset, kahvit ja marjapiirakat. Mahdollisuuden tilaviinien ja tilalla sijaitsevan olutpanimon tuotteiden ostoon taisi kaikki retkeläiset käyttää hyväkseen.
Ehkä hiukan liian pitkäksi venyneen päivän jälkeen olikin sitten kotimatkan vuoro. Mukava todeta, että kohteiden valinnassa oli se hyvä puoli ettei monikaan ollut aiemmin niissä vieraillut. Pertti kiittää mahtavasta matkaseurasta ja muistamisista! Seuraavaksi matkaamme 5.7. Ränssin Kievariin kesäteatteriretkelle!

Tunnelmallinen kahvi- ja taukopaikka Lammilla, Myllyn kuppi & kakku. Sijaitsee valtatie 12 varrella.
Tarkkaavaisia kuulijoita sotamuseo Militarian pihalla
Soda Shop Desingin tiloissa saimme tietoa lasinpuhalluksen saloista!
Tammitynnyrit kuuluvat tietysti viinin valmistukseen. Niin myös Rönnvikin viinitilalla
Hanhisen Pike Myllyn kupin & kakun idyllisessä puodissa
Viinitilalla oli idyllisiä kohteita
Helenan työ viimeistä puhallusta vaille valmis..
Upeasti onnistui puhallus Tertultakin! Jokainen puhaltaja sai muuten työnsä itselleen kotiin toimitettuna.
Viittä vaille puhaltajamestari Taito aloittamassa puhallusta
Mäkisen Juhanin hiemo työ alkaa olla valmis..
Kuinka kaunista sitä lasista voikaan taikoa!! Nämä ovat ammattilaisten valmistamia.
Näilläkin on maatamme puolustettu! Niin sanotun "Kirjokiven tykki" 1700- ja 1800 luvun taitteesta
Matkalla viinitilan myymälään kauniiden köynösten lomitse
Militaria museo on suomalaisen sotilaselämän ja sotahistorian aarreaitta!