RETKELLÄ VISBYSSÄ - GOTLANNIN SAARELLA 21.-23.7.

Heinäkuun helteet olivat aluillaan kun Jämsän Eläkkeensaajien 40 hengen iloinen ryhmä suuntasi kesän toiselle retkelle. Suuntana oli tällä kertaa Visbyn kaupunki Itä-merellä sijaitsevalla Gotlannin saarella.
Matka saarelle tehtiin Silja Europa-laivalla. Poikettiin niin meno- kuin paluumatkalla Tallinnan satamassa. Ilmeisesti veropoliittisista syistä? Sunnuntai-iltapäivällä lähdettiin Helsingistä, kun reilu kellon ympärys oli aikaa vierähtänyt, niin oltiin maanantai aamuvarhaisella Visbyn satamassa.
Visby on saaren keskus, jossa majaansa pitää noin 22000 visbyläistä. Koko saarella asuu ympäri vuoden vajaat 60 000 ihmistä. Visbyn alue on ollut asutettu ainakin 4000 vuoden ajan. Tarkasta perustamisvuodesta ei ole tietoa. Vanhin rakennus, ruutitorni sataman lähellä on peräisin 1100-luvulta. Vanhaa kaupunkia ympäröi 3,6 km pitkä kehämuuri. Se on korkeimmillaan 11 metriä ja jossa on yli 50 tornia.

Meidän retkeläisien valittavana oli kolme erilaista retkeä: Visbyn opastettu kaupunkikierros kävellen. Sen oli valinnut osa porukastamme. Poikettiin tunnetussa puistossa, Almedalissa, jossa sijaitsee Olof Palmen muistomerkki. Kasvitieteellinen puutarha, joka on todellinen ruusujen keidas kuului myös tähän kierrokseen sekä vierailu Pyhän Marian tuomiokirkossa. kaupungin lukuisista ruusuista voi tosin sanoa, että olimme hiukan ehkä myöhässä, paras loisto alkoi olla ohi.
Toinen retki oli opastettu Panorama-kiertoajelu bussilla kaupungissa ja lähiympäristössä. Kehämuurin viertä pitkin suunnattiin Krusmynttanin puutarhalle. Ihasteltiin maisemia Galgbergetin luonnonsuojelualueen näköalapaikalta, kaunis näkymä Vanhaan kaupunkiin.
Kolmantena retkenä oli Gotlannin kauniin länsirannikon kierros. Retki suuntautui länsirannikon pienten ja historiallisten pitäjien kautta Fröjelin rannikkokylään. Ohjelmaan kuului siellä kuului vierailu keskiaikaisessa kirkossa. Nähtiin lisäksi pronssikauden aikaisista kivistä koottu Gannarven hautalaiva. Kahvitaukoa pidettiin 1800-luvulta peräisin olevalla Stelorin kartanolla Västergarnissa.

Maanantai-illan aikana irrotettiin köydet ja nostettiin ankkurit, Visby jäi taaksemme, upea auringonlasku toivotti meille turvallista merimatkaa! Tallinnassa poikeamisen jälkeen viimeinen retkemme etappi toi meidät takaisin Helsinkiin. Olimme jälleen yhtä kokemusta rikkaampia. Bussimatkalla kotiin tuli palautetta, että retki ei ollut missään vaiheessa liian kiireinen, aikaa jäi ystävien kanssa rupatteluun ja iloiseen seurusteluun. Taidettin pitää hiukan vauhtiakin eka illan tanssiparketilla!!
Ruusuinen kiitos retkeläisille iloisesta seurasta, mukavasta muistosta, muumi pillerirasiasta, kiitos Pohjolan matkan kuljettajille sekä Kovasen Liisalle, hän vastasi retkemme järjestelyistä!!
Seuraavaksi lähdetään Pohjois-Päijänteen risteilylle Rhea-laivalla 13.8!

Alla valokuvia retkeltä Auliksen ja Pertin kameroista. Lisääkin kuvia voi laitella kenellä niitä on. Klikkaa kuvia, saat ne isommiksi!

KESÄRETKELLÄ KOKKOLA - PIETARSAARI SEUDULLA 5. - 7.6.2019

Alla muutamia kuvia retkeltämme. Kun klikkaa pikkukuvia saa ne suuremmaksi, esiin tulee myös hiukan tekstiä kuviin liittyen. Kuvaa voit vaihtaa näppäimistön nuolinäppäimillä tai kuvan vasemman alareunan nuolista. Ole hyvä!

Retkeläiset ensimmäisen tutustumiskohteen, Punaisen Tuvan Viinitilalla Alajärvellä. Täällä nautimme lounaan noutopöydästä ja tehtiin myös ostoksia tilan viinipuodista.

KESÄTEATTERIMATKA PYYNIKILLE 3.7.2019

Taitaa kuulua suomalaiseen kansanperinteeseen, jotta kesäisin käydään katsomassa ainakin yksi teatterikappale, niin myös Jämsän Eläkkeensaajilla.
Tänä kesänä tehtiin reissu Tampereelle, Pyynikin kesäteatterille missä meni kotimainen kantaesitys, ihmisuhdekomedia "Nuotin vierestä". 
Insinööri Arto Mulkosaarella oli selvät sävelet elämässä. Marjukka-vaimon suunnitelmiin kuului menestys työelämässä sekä täydellinen perheidylli. Tästä parisuhteesta kehkeytyi varsin hauska parituntinen komedia! Matkan varella kun kohtalo puuttui peliin..

Klikkaa kuvia, saat ne isommiksi! Ensimmäisissä kuvissa Jämsän Eläkkeensaajia etualalla!

 

Kiitos yleisölle!! Yleisöä taisi olla katsomo lähes täynnä. Paikkoja on 836!
Näytelmän kaunisääninen kuoro kiittää!
Näkemiin!!
Yksi pääosan esittäjistä, Arton määrätietoinen vaimo Marjukka, jota esitti Irina Vartia